17. sep. 2009

NOVO - Blog: Voorbij de polders - Holandska kolesarja na poti proti Nepalu

Met de fiets van Hoorn (NH) naar Zuidoost Azie. Een monstertocht van meer dan 17.000 km met het doel om geld in te zamelen voor kinderen met een beperking in Nepal om 'gewoon' kind te mogen zijn.

Remco Kooistra en Petra Bakker, Netherland

5 uurin morning

Petra in Remco sta na poti ze vec kot 6 mesecev. Z njuno stranjo obvescata kako napredujeta na kolesarskem popotovanju iz Nizozemske do Juznovzhodne Azije. V enem letu bi rada prepotovala 13.000 do 17000 km in dosegla cilj v Nepalu. S kolesi sta prepotovala Nemcijo, Cesko, Avstrijo, na zalost zgresila Slovenijo;-), kolesarila skozi Madzarsko, Hrvasko, Srbijo, Bolgarijo, Grcijo, Turcijo, Iran, Turkmenistan, Uzbekistan, Tajikistan in Kirgizistan. Srecali smo se v enem izmed Wi-Fi cafejev v Bishkeku, si izmenjali nekaj popotovalne literature, podatkov o najugodnejsih letalskih prevoznikih, saj jima kolesarjenje preko Kitajske in Pakistana ne disi in bosta letela direktno v Indijo in nato odkolesarila v Nepal, si zazeleli srecno pot v upanju, da se zopet srecamo v dezeli gora.

Njuno potovanje temelji na dveh ciljih - prvo je njun osebni, doziveti cudovito pustolovscino v dvoje, izzvati in utrditi mentalno in fizicno moc. Drugi cilj je pomagati otrokom invalidom v Nepalu preko fundacije z imenom Suvadra.

suvadra logo









Vec na njuni strani
www.voorbijdepolders.nl, za dodatna vprasanja pa ju lahko kontaktirate na info@voorbijdepolders.nl.


Ni komentarjev:

Objavite komentar