1. apr. 2009

Predstavitev - About AsiaTmin

Skupaj s punco Sašo odhajava v Azijo. Odločila sva se, da se podava na pot 1.maja 2009, vrnitev domov pa planirava okrog 1.januarja. 2010. Prvi plan projekta je ta, da bova s Sašo skupaj, saj sva drugače ves čas 150 km narazen in vikendi nikakor ne zadoščajo. Drugi plan je malo dopusta. Tretji plan je spoznati, raziskati in zaužiti kraje vzhodno od nas. V mislih imam predvsem azijski kontinent, spoznati ljudi in njihove navade ter pokrajino, ki se razlikujejo od naših, ne veliko, ampak se. Četrti plan je leteti s padalom na krajih, kjer to počnejo drugi. In tako uporabiti padalo tudi kot prevozno sredstvo, poleg avtomobila (renault 5), ki naju popelje do Estonije, pa transibirska železnica, ki bo opravila 10 000 km poti preko Rusije, vse tja do Vladivostoka, ladje, ki naju popelje v Južno Korejo in na Kitajsko, ter konji, ki bodo naju prenašali v Mongoliji in drugi javni prevoz, ki nama bo v pomoč pri premagovanju razdalj med kraji. Peti plan je o videnih in doživetih prigodah kaj napisati in vas seznaniti, kako je z življenjem v teh krajih.
Drugače naju bo občasno moč slišati v oddaji Gori doli naokoli na nacionalnem radiju SLO1 ob sobotah ob 10.30. Padalske dogodivščine bova poskusila objavit v reviji IKAR ali na drugih padalskih internetnih straneh. Če bova objavila še kakšen drug članek, vas bova obvestila prek e-maila oz. najine internetne strani.
Kot pri projektu AfricaTmin sva tudi sedaj natisnila nekaj majic z novim logotipom, ki nama ga je narisal Damjan Cvek. S prispevkom 10 Euro za majico, nam pomagate pri najinem projektu. Lahko jo tudi pošljemo po pošti. Na poti bova poleg svojega e-maila imela tudi posebej za ta projekt odprt asiatmin@gmail.com . Tadej in Saša


Tadej Begus, rojen in zivec v Tolminu. Svoj delovni cas prezivljam v operacijskih prostorih kot instrumentar v SB Nova Gorica. V prostem casu se posvecam predvsem jadalnemu padalstvu in hribom, v preteklosti nogometu in podzemnem svetu kot jamar. Motorji so bili dolga leta moja prva ljubezen, vendar pa ne smem pozabiti tudi na drugo ljubezen, na ljubezen do potovanj. Obiskal sem dezele Afrike, Severne Amerike in seveda Evrope, sedaj pa nestrpno cakam na Azijo.

Sasa Mihevc. Prihajam iz Gorenjske, od tam od koder še veter ni dober, iz Tržiča. Študij me je ponesel na obalni del Slovenije in nato zopet pripeljal nazaj. Drugo diplomo bom morala dokončati, ko se vrnem s poti – močno sem si želela to storiti pred odhodom, vendar ja, tako je, če se s stvarmi prične odlašati, čas pa brez obzira beži naprej.V življenju ne morem brez gibanja, športa – všeč mi je občutek, da si nekaj storil zase in svoje zdravje, se naužil svežega zraka, 'poštrkal' malo naokoli, po gozdnih poteh, travnikih, pa hop čez korenine, potok, v hrib - na Kriško najrajši, posedet malo na vrhu, malo posanjat in potem čez drn in strn, hitro ali počasi naprej. S kolesom, peški, na smučkah – 'laufarcah', alpskih in turnih Elankah, eni in drugi loparji, žoge… in še nekaj malo drugačnega, posebnega – z jadralnim padalom… že nekaj let sem mu podrejena – zjutraj najprej pregled vremenske napovedi in glede na to se planira dan, vsak dan znova, 'vsak dan ista pesem'.Zanimiva pot je pred menoj. Zanjo sva se odločila skupaj s Tadejem iz več-ih razlogov in zame bo to prvo veliko potovanje tako z vidika časa - približno pol leta, z vidika prostora - zahodna Evropa in ogromen del Azije, z vidika načina – nekaj lastnega prevoza, sicer pa večji del javni prevoz in pa povrhu, vso pot in vsak dan me bo spremljalo moje padalo – da slučajno ne pozabim melodije pesmi. Lahko bom združila to, kar rada počnem doma, še na drugih delih naše Zemljice, naučila in spoznala bom veliko novega in vem, da me čaka noro zanimivih in razburljivih šest mesecev!

Ni komentarjev:

Objavite komentar