30. nov. 2009

Javljanje za radio Slovenija za oddajo Gori doli naokoli – Letenje v Kazahstanu, 30.10.2009

Translate

Dolga noč je bila ko smo potovali iz Kitajskega Urumqija v kazahstansko Almato. Z avtobusom smo potovali 24 ur, vendar nič spali, čeprav smo imeli postelje na avtobusu. Razlog je bil v cesti, ki je bila v gradnji ali v tako slabem stanju, da smo kar odskakovali iz postelj ko je avtobus zapeljal čez luknjo. Vendar sva preživela. V naslednjih dveh tednih sva bila v družbi pilotov jadralnih padal iz celotne bivše Sovjetske zveze, ki so prišli na Kazahstansko državno prvenstvo in odprto prvenstvo bivših republik Sovjetske zveze.

Altai Koks - pomeni gorovje Altai in Koks - Premog ali Kokain

Ljudi, ki sva pred tem spoznala na poti čez Rusijo, sva zopet srečala. Tudi tisti, ki naju pred tem niso poznali so naju sprejeli za svoje. Najina slovenščina se je spoprijateljila z ruščino in potem sva se počutila ko del velike družine.

Vladimir - Vodja tekmovanja pri preverjanju pogojev pred odprtjem Taska

Težko je verjeti, da nekdo 14000km od tvojega doma pripada isti družini – Slovanom. Kako velika družina. Letenje v Kazahstanu, ki je ena izmed držav z največjimi zalogami nafte na svetu je bil poseben izziv.

UP Edge na Kazahstan Championship 2009

Vzletišče na dobrih 2000m nadmorske višine je izgledalo zelo obetavno, vendar je bilo treba hribe zapustiti, saj tam ni bilo kaj prida termičnega dviganja in se znajti na ravnini. Polja, mesta, ceste in redke reke so bili zalogovniki termike, ki smo jih uporabljali medtem, ko smo leteli proti obratnim točkam, ki nam jih je določil organizator. Nič kaj enostavno ni leteti na ravnini, saj oba prihajava iz hribovitih krajev Slovenije, ki ponujajo letenje v hribih. Nikoli si nisem predstavljal, da se lahko na sredi ravnine pojavi ogromen termični steber, ki te ponese na 3200m.

Letenje v skupini prek ravnine

Zemlja postane bolj okrogla in ogromna polja sestavljajo vzorce, ki se jih kar ne moreš nagledati. Med drugim nam je uspelo odleteti nov kazahstanski rekord 70 km.

Druscina ki je priletela na cilj novega Kazahstanskega rekorda 70 kilometrov

an smo pričeli s tekom okoli bazena z mrzlo vodo v katerega smo nato skočili in odplavali dve dolžini. Uuuu, kako je prijalo! Na dan mojega rojstnega dne so me odnesli izpred šotora v bazo, kjer smo se zjutraj dobivali in me presenetili s torto in šampanjcem.












Druscina iz cele Rusije pod imenom Medicinski Bratje, ki so celo poletje potovali in leteli po Rusiji
- 'Medbratje' rules!!!

Praznovanje se je nadaljevalo zvečer, potem ko smo predčasno zaključili zadnji dan tekmovanja zaradi nevihte. S tem se je tudi zaključilo najino bivanje v Kazahstanu.

Za Gori doli naokoli AsiaTmin.



Ni komentarjev:

Objavite komentar