28. maj 2010

Kampiranje v deželi jagod - Camping in the land of strawberries - Panchgani, India

Translate


Andrew in njegova žena sta začela graditi kamp v Panchganiju pred 10-imi leti. Poleg te, sta gradila še hiše iz blaga, večje šotore v katerih lahko naenkrat prebiva 6-8 ljudi.

Center Panchganija

Kamp je bil najprej namenjen otrokom iz krajev Indije, nato pa se je začel uveljavljati tudi kot bivališče jadralnih padalcev.

Notranjost sotora - pravi luksuz


Kraj je že sam po sebi precej zanimiv – leži na 1200 mnm s prijetno klimo in ob vročih dnevih v nižinah Panchgani (Pet hribov) privabi mnogo petičnih turistov iz širne Indije in seveda sveta.


Start je možen takoj izpred sotora


Znan je po jagodah in vsemogočih izdelkih iz jagod – marmelade, jami, sirupi, med...


Asortima mnogih slastnih sadnih in zelenjavnih zvarkovPri srebanju jagodnega 'milkshake-a'so mi družbo delali simpatični fantje


Padalska sezona traja od decembra do marca, ko šotore zasedajo padalci, preostale mesece pa so po nekaj dni v kampu naseljeni otroci z namenom občutiti in spoznavati naravo.

Panchgani tandem pilot


Če bi se videla stopala potnice, bi videli, da so le-ta brez čevljev, rutka in cepica = čeladi, vse skupaj pa = Indija - sicer pa so fantje vajeni startov in pristankov v zelo močnih vetrovnih razmerahProučujejo astrologijo, opazujejo ptice, se podajo na trekinge, spoznavajo rastline... tri do štiri ure vožnje potrebuješ do obale, morja, svežih rib, plavanja z delfini,...


Družba na startu vedno in povsod - marsikdo je pristopil k nam z vprašanjem, če bi si lahko sposodil naše padalo za en skok. Ko je kdo izmed pilotov pristajal so ga navdušeno, a nepremično opazovali, ostali pa smo jim vpili, naj se le premaknejo, da ne pride do nesreče


Magnetna privlačnost lune?Mnogo jadralnih padalcev zimo preživi na zahodni obali v okolici Goe, s krajšim jadranjem na dinamiki...nato pa se počasi selijo proti severu in večina v marcu, aprilu lovi prve spomladanske termične 'izstrelke' v raju jadralnega padalstva v Biru, 70 km vzhodno od Daramsale.


Nicks, Dave in Sasa


Še enkrat se je pokazalo, da je jadralno padalski svet res majhen...


Mali Saša iz Moskve, Rusija


Urs in Olivier iz Svice, Tadej Slovenija, Dave iz Velike Britanije in Alex iz Ukrajine

Nicks prav tako iz Velike Britanije nas je zabavala s svojo 'ukelele'


S padali se selimo iz enega v drugo gnezdo in se zopet srečujemo – in tudi to je eden izmed nepozabnih čarov jadralnega padalstva.Se vidimo zopet v deželi 'Petih hribov':-) See you soon in Panchgani:-)Ni komentarjev:

Objava komentarja