15. jul. 2009

Linzhou, Kitajska

Greva v Linzhou, nekja tednov nazaj je bilo tukaj veliko tekmovanje, naslednje leto pa bodo organizirali PWC. Linzhou padalci in pa zmajarji poznajo po zelo turbolentnem startu, saj le-ta lezi nad 300 m visokim skalnatim klifom. Ena taka zanimivost... v Vladivostoku sva spoznala prvega zmajarja, ki je tukaj sploh startal in v Linzhou sva bivala v njegovi sobi... Michael was here, the 1st hanglider in Linzhou! Do starta se vozis kar debelo uro po tipicni pokrajini kitajske in za grebenom, kjer se startuje je ogromen kanjon.


Za prevoz in spremstvo do startnega mesta jeposkrbljeno, se celo, kdaj lahko startas ti pomaga en izmed mentorjev kluba. Konec junija je tip z angleskim imenov Lionking z Alfo 4 (Advance) odletel 134 km, na variotu je mel pa zabelezeno 12 m/s gor in 10 m/s dol. V Beijingu ga je ze cakal nov Advancov sedez in nov Niviuk. Ja, razmere so res kar mocne in starti lokalcev z pol podrtimi padali in pa nekaterih tujcev z velikim klofarjem nad globokim klifom so cisto navadni.


Tam sva spoznala dva zanimiva para - nemca Uli in kitajko Mio ter dva francoza Valerie in Antonia. Uli ima solo v Sanghaju, Antonio pa bo cez poletje vozil tandeme v Yunnanu in tako prisluzil nekaj dodatnih denarcev. Pravita, da je precej tezko imeti solo letenja na Kitajskem, ce ti kdo od lokalnih pilotov ne pomaga. Punci se tudi navdusujeta nad letenjem in se pridno vadita prve dvige kupole.
Ja, Linzhou je kr posten kraj za letet in tud pokrajina je fantasticna in ljudje so vec kot prijazni.

Ni komentarjev:

Objavite komentar