15. jul. 2009

Peking, Kitajska

V hostlu v centru Pekinga sva prezivela kar nekaj dni. Imela precej dela z nakupom racunalnika in barantanjem za ugodno ceno ter instaliranjem angleskih skrekanih windowsow... ja, vsaj dobila sva jih... ja in kot ponavadi, ce nekje dobis drugje zgubis... angleski windowsi niso dovolil aktiviranja nobenega anti-virusnega programa... no, pa sva bla spet na zacetku... no, s pomocjo Minga, Tadej ga je po tminsko poimenoval Ming'c, nam je potem uspelo vse skup uredit.


Z nama so informacije dobivali vsi gostje v hostlu, vsakega sva napadala z vprasanji, tud od doma so nama pomagali. Res cel projekt... smo moral potem kar malo nazdravit, da bo kompjuterck delal, tko kt se zagre... sicer meniji so mal v kitajscini, ampak sva se tistih slikc ze kar navadla, tko de potrkam... zaenkrat dela odlicno!!! Poleg Mingca nama je druzbo delal se Nikita, 11-letni fantic, ki se je z ocetom vracal proti Rusiji k svoji mami.

Od svojega 6-tega leta je zivel v ZDA. Tak brihtn pobc, enciklopedija Beijinga, strucko barantanja... sam mal je lepo pogledal s svojimi ockami, pa so mu Kitajke koj spustile cene.

Kar sva imela casa sva si sla pogledat 'The Temple of Heaven', v Forbiden city-ju sva pa obrnila pred vhodom, ker bi imela premalo casa za vse pregledat in pa tud guzva kitajckov je bla prevelika... mogoce naslednjic...


aja, vozila sva se tud z dvema od 9 mio. biciklov v Beijingu in bla sva tud edina turista, k sva poganjala pedala po tem velikem mestu, ceprov sploh nimas obcutka, da je res vse tko veliko... aja, tud letela sva iz enega hriba eno uro voznje proti NE ven iz Pekinga s spremstvom kluba Flying man. Piloti vecinoma letijo UP-jeva padala in na ta dan so bili v zraku trije enaki oranzni XC Summiti, le bordo-siva Kantega 2 jim je mal strene mesala... Ja, Beijing je lep in treba se mu bo se mal bolj posvetit, ja pa Great Wall bo tud se mal pocakal...

Ni komentarjev:

Objavite komentar