1. maj 2009

Priprave - Preparations

Tolmin, 30.april 2009


Pozdravljen-a!

To pismo pišem z namero obvestiti vas, da zopet odhajam na pot. Tokrat grem v Azijo.

In to ne sam, ampak s punco Sašo. Odločila sva se, da se podava na pot 1.maja 2009, vrnitev domov pa planirava okrog 1.januarja. 2010.
Prvi plan projekta je ta, da bova s Sašo skupaj, saj sva drugače ves čas 150 km narazen in vikendi nikakor ne zadoščajo. Drugi plan je malo dopusta. Tretji plan je spoznati, raziskati in zaužiti kraje vzhodno od nas. V mislih imam predvsem azijski kontinent, spoznati ljudi in njihove navade ter pokrajino, ki se razlikujejo od naših, ne veliko, ampak se. Četrti plan je leteti s padalom na krajih, kjer to počnejo drugi. In tako uporabiti padalo tudi kot prevozno sredstvo, poleg avtomobila (renault 5), ki naju popelje do Estonije, pa transibirska železnica, ki bo opravila 10 000 km poti preko Rusije, vse tja do Vladivostoka, ladje, ki naju popelje v Južno Korejo in na Kitajsko, ter konji, ki bodo naju prenašali v Mongoliji in drugi javni prevoz, ki nama bo v pomoč pri premagovanju razdalj med kraji. Peti plan je o videnih in doživetih prigodah kaj napisati in vas seznaniti, kako je z življenjem v teh krajih.
Drugače naju bo občasno moč slišati v oddaji Gori doli naokoli na nacionalnem radiju SLO1 ob sobotah ob 10.30. Padalske dogodivščine bova poskusila objavit v reviji IKAR ali na drugih padalskih internetnih straneh. Če bova objavila še kakšen drug članek, vas bova obvestila prek e-maila oz. najine internetne strani.
Kot pri projektu AfricaTmin sva tudi sedaj natisnila nekaj majic z novim logotipom, ki nama ga je narisal Damjan Cvek. S prispevkom 10 Euro za majico, nam pomagate pri najinem projektu. Lahko jo tudi pošljemo po pošti.
Na poti bova poleg svojega e-maila imela tudi posebej za ta projekt odprt asiatmin@gmail.com .

Tadej in Saša

Ni komentarjev:

Objava komentarja