30. jan. 2012

Neverjetna Indija, nepozabni prijatelji in dogodivscine... Incredible India, unforgettable friends and adventures
Noč na vlaku sva dežurala takole na tleh, pred vrati stranišča, kamor so poleg ljudi, zahajale tudi miši. In to po zaslugi 'trust me my friend' vojaškega kolega (levo), ki nama je obljubil brezplačen prevoz v vojaškem kupeju. Verjetno nama je na čelu pisalo, da sva šele prvih nekaj ur v Indiji in bova lahek plen... pa sva dobila lekcijo... po eni strani pa, čimprej tem bolj. Tik preden smo prispeli na končno postajo, naju je seveda prišel pogledat se sprevodnik in nama zaračunal vrednost normalnih kart, ampak za sedenje in bedenje pred WC-jem, grrrr. Ampak, izkušnja je pa le izkušnja. Seveda pa sva spoznala tudi iskrene in poštene prijatelje in bilo jih je veliko.


Martin iz Nemčije
Tisti, ki se vračajo v Indijo, si omislijo svoje prevozno sredstvo... padalo pa je tako ali tako eno izmed manjših tovorov, ki se prevaža po indijskih cestah, prometni predpisi pa tu itak ne veljajo. 


Prijatelj, Mani in Tadej
Kadar sva izvedela, da prihajajo prijatelji iz Evrope, sva jih prosila, naj nama prinesejo kakšen paket... tu sva dobila drug telefon in nekaj foto filmov, prinesel pa nama ga je Mani-jev prijatelj iz Avstrije


Ob vrnitvi domov, sva jih zopet prosila za nekaj dodatne teže pri prtljagi, nato pa so presenečenja v EU preko pošte poslali v Slovenijo... hvalvsem se enkrat!

Prijatelji Čehi, Slovaki in Latvijci
Ala 'GO-Pro' - navaden fotič
   s 'selotejpom' prilepljen na kupolo          
Hotel 'Tisoč in ene zvezdice'
Pri tej hiški sva si postlala, ker sva hotela poleg navadnih zvezd uživati se v toči meteoritskih zvezd... sms o pojavu sva dobila celo iz Slovenije. No, tako malo utrinkov še nisva videla in kaj kmalu sva utrujena od fokusiranja oči razočarana zaspala... seveda sva poročilo o številu neizpolnjenih želja poslala nazaj v Slovenijo;)               


Takole smo bili zjutraj postreženi s čajem in piškoti kar v naših 'posteljah', presenetil nas je sam John Silvester.Tadej, John, Momo in Saša
Takole je nato izgledala postrežba zajtrka, na eni izmed postaji bivak letenja, ki sta ga pripravila prijatelja pastirja, glasbenika, kuharja, ...

...strokovnjaka sta nato 'zrihtala' še strgan padalski sedež


Ko smo kampirali sami...


...vsak je imel nekaj robe s seboj. Obvezno vsak vsaj po 2l vode, juhe,  cokolade, suho sadje,... in pa kruh - čapate... na ognju smo jih pogreli in si jih privoscili tudi z nutelo in 'peanut-buttrom'. capati so samo iz moke in vode, ne sliši se nič posebnega, ampak po celodnevnem letenju ni bi bilo boljšega, mmm... 
Prijatelj...
                       ...the flying monk

Bir je tibetanska kolonija v Indijski Himalaji, meditativni in duhovni center, poznan po mnogih budisticnih uciliscih, kamor prihajajo ucenci iz vsega sveta. Pribezalisce premoznih Tibetancev, ki prevladujejo nad revnimi Indijci.

Budisticno ucilisce v BiruPoslikave bozanstev v samostanih
Poslikave in izrezljani detajli notranjosti samostanovKamenji imenovani Mani, na njih so zapisane molitve namenjene budisticnim bozanstvom
  

Stupa je budistični spomenik, simbol Bude in budizma.

Molitvene zastavice za sreco in blaginjo - barve predstavljajo elemente zemlje (modra-nebo, bela-zrak, zelena-voda, rumena-zemlja, rdeca-ogenj)

5 dni je trajala iskalna akcija pogrešanega padalca. Zadnja dva dni je celo snežilo. Ukrajinca so rešile lastne izkušnje in znanja, kot bivši pilot vojaškega letala in vztrajnost reševalne ekipe, kateri se je pridružil tudi Tadej.  

Uspešno helikoptersko reševanje pogrešanega ukrajinskega padalca (levo spodaj)Pomoč  fantov pri zlaganju padala... tako topli in preprosti so njihovi nasmehi.

Že tako čarobni sončni zahodi so v družbi prijateljev nepozabni!

Ni komentarjev:

Objava komentarja